Contact Opnemen

+32 (0) 472 66 03 76

Met een gerust hart op vakantie!

We kunnen deze zomer terug gaan genieten onder de  Spaanse zon, of blijf je toch liever nog een jaartje in eigen land? Sowieso heeft iedereen af en toe een pauze nodig. Maak van vakantie dus ook een prioriteit in je agenda. Plan deze in januari al in en verzet deze niet. Er zal altijd wel een reden zijn om deze te wijzigen. Met onze tips kan je met een gerust gevoel in vakantie gaan.

  1. De laatste dagen voor de vakantie zijn vaak een rush, begin daarom een maand op voorhand al aan je vakantie te denken. Maak een lijstje met zaken die zeker nog moeten gebeuren. Durf ook nee te zeggen of overleg met je collega’s als je lijstje te lang word. Wat heeft de hoogste prioriteit, wat kan je uit handen geven?
  2. Een 14 tal dagen voor uw vakantie laat je iedereen die je mailt weten dat je in vakantie gaat en zet de persoon die het dossier opvolgt in CC, zo is hij of zij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Je kan dit doen door het in je handtekening te plaatsen, of persoonlijk naar iedereen te antwoorden.

 

  1. Stel een duidelijke out of office in en zorg dat je mails. Zet hierin wanneer je terug bent en wie jouw zaken in de tussentijd overneemt. Stel deze ook een dag langer in dan je werkelijke vakantie, zo kan je starten met wat prioritair is.

 

  1. Neem de tijd voor een goede overdracht. Dit kost tijd maar je zal relaxter op vakantie kunnen vertrekken. Je collega’s weten wat er verwacht wordt van hen en ze hebben niet het gevoel dat je alles zomaar vlug in hun schoenen schuift.

 

  1. Laat je werktelefoon thuis! Is dit dezelfde als je privé? Log je werkmail uit. Heb je een functie waarbij je bereikbaar moet blijven? Plan een aantal momenten in dat je medewerkers u kunnen bereiken indien er dringende zaken zijn. Zo heb je geen ganse dag door telefoons en wie weet heeft het zich tegen dan al zelf opgelost.

 

  1. Plan geen afspraken in de week na de vakantie. Maar probeer ook geen afspraken in te plannen de laatste 2 dagen voor de vakantie. Je hebt dan tijd om alles af te werken en zo word je nadien niet overvallen met werk en heb je tijd voldoende om terug op de hoogte te zijn van alles dossiers.

 

  1. Plan een lunch in met collega’s, een sportmoment met vrienden. Zo vermijd je de gekende post-vakantiedip.

 

Vind je het moeilijk om de structuur te behouden in de zomer en kan je een tijdelijke extra werkkracht gebruiken die jullie mee ondersteunt? Ook dan kan je rekenen op OfficeCare.